ms.detector.media
Роман Мельник
18.01.2023 09:01
До кінця року в усіх потягах «Інтерсіті» з'явиться Wi-Fi на базі Starlink
До кінця року в усіх потягах «Інтерсіті» з'явиться Wi-Fi на базі Starlink
«Укрзалізниця» успішно протестувала Starlink на одному з потягів протягом ста днів.

У потязі «Інтерсіті» успішно протестували безпроводовий інтернет Wi-Fi на базі технології Starlink. До кінця року терміналами мають бути обладнані усі потяги «Інтерсіті». Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Ми партизанськими методами обладнали "старлінками" один поїзд "Інтерсіті" і катали його на різних маршрутах більше 100 днів», – написав Камишін.

За його словами, результати тестування продемонстрували доступність інтернету на маршруті 97%, швидкість до 100 Мбіт/с.

Він розповів, що подзвонив із потяга відеозв’язком до віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова і «подякував за підтримку».

За словами Камишіна, віцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков поставив завдання команді Укрзалізниці розповсюдити «старлінки» на всі потяги «Інтерсіті».

Камишіна заявив, що до кінця року це «завдання буде виконане».

Нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні вже працюють близько 30 тисяч терміналів Starlink.

 У грудні Верховна Рада скасувала мито та ПДВ на генератори та Starlink. 

30 листопада Starlink оголосив про підвищення цін на свої послуги для українців. З 29 грудня вартість супутникового інтернету для приватних осіб складатиме не 60, а 75 доларів на місяць. Вартість терміналу та антени Starlink зросте з 500 до 700 доларів.

ms.detector.media