ms.detector.media
Валерія Буняк
15.01.2023 12:17
«Укренерго»: Після чергової масованої ракетної атаки збільшився дефіцит електроенергії
«Укренерго»: Після чергової масованої ракетної атаки збільшився дефіцит електроенергії
Через це терміни відключення світла для населення можуть стати тривалішими.

Після масованої ракетної атаки 14 січня збільшився дефіцит електроенергії, тому терміни відключень для споживачів можуть збільшитись. Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

«Вчора ворог намагався  прицільно бити по блоках теплових електростанцій (ТЕС). Через пошкодження обладнання вони припинили або знизили вироблення електроенергії, і в енергосистемі збільшився дефіцит. Це змусило дещо знизити ліміти споживання, пропорційно для всіх областей», — йдеться в повідомленні.

Енергетики зазначають, що наразі тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених об’єктах після дванадцятого ракетного удару Росії. Обмеження на споживання діятимуть протягом всієї доби, 15 січня, а в разі їх перевищення будуть застосовані аварійні відключення. 

14 січня Росія здійснила ракетну атаку по Україні. У Дніпрі російська ракета влучила у житловий будинок. Внаслідок цього 25 людей загинули, а близько сімдесяти отримали поранення.

Нагадаємо, з 10 жовтня 2022 року Росія не припиняє цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ворожих ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач, через що міста та регіони можуть залишатись без зв’язку, світла та води. 

Фото: Daniel Lerps/Flickr

ms.detector.media