ms.detector.media
Валерія Буняк
15.01.2023 11:18
ГУР: Росія планує використати українських журналістів для проведення інформаційно-психологічних операцій
ГУР: Росія планує використати українських журналістів для проведення інформаційно-психологічних операцій
Спецслужби країни-агресора можуть найближчим часом звертатися до українських журналістів від імені західних видань, аби отримати важливу інформацію про політичну та економічну ситуацію в Україні.

Найближчим часом Росія планує масштабне вкидання фейкових новин із залученням сучасних інформаційних засобів. Операція спрямована на підрив довіри до України з боку західних партнерів. Про це попередило Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

«За оцінками воєнної розвідки України, спецслужби країни-агресора планують від імені популярних західних видань звертатися до українських журналістів із пропозиціями надавати інформацію про стан української економіки, політичну ситуацію в державі та діяльність Збройних сил України», — йдеться в повідомленні.

У ГУР зазначили, що спецслужби країни-терориста мають на меті зменшити військову допомогу Україні від іноземних партнерів, а також зібрати інформацію про ЗСУ та військово-промисловий комплекс нашої держави.

«Закликаємо журналістську спільноту уважно перевіряти джерела, з яких надходять пропозиції про співпрацю», — додали у відомстві.

Раніше ГУР Міноборони України повідомляло про те, що російські спецслужби створили фейковий сайт для дискредитації президента Володимира Зеленського в Західній Європі. 

Нагадаємо, «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію. Детальніше про це у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle.

Фото: ГУР/фейсбук

ms.detector.media