ms.detector.media
Роман Мельник
«MediaSapiens»
13.01.2023 16:37
Французький генерал вважає, що Україна в умовах війни здійснила «революцію» у кіберзахисті
Французький генерал вважає, що Україна в умовах війни здійснила «революцію» у кіберзахисті
Емерік Бонемізон: Підтримка західних країн допомогла наблизити українські стандарти до західних зразків. Це дозволяє швидко обмінюватися інформацією про атаки та засобами захисту від них.

Очільник Командування кіберзахисту Франції (COMCYBER), генерал Емерік Бонемізон вважає, що Україні на тлі потужних атак Росії вдалося здійснити «справжню революцію», значно зміцнивши свою кібероборону. Про це повідомляє Euractiv.

За словами генерала, кібератаки переважно російського походження вражають Україну та її критичну інфраструктуру щонайменше з 2014 року. На тлі цього Україна зміцнила «свої можливості кіберзахисту», що дозволило їй зробити «справжню революцію» у цій сфері, просунувшись на вищий рівень.

У грудні на закритих слуханнях у Національній асамблеї, зміст яких оприлюднили в 12 січня, генерал Бонемізон розповів, що Україна працювала над своїми вразливими місцями разом із західними кібердержавами, насамперед зі Сполученими Штатами.

Бонемізон назвав підтримку західних країн «вирішальною» і заявив, що вона дозволила «наблизити українські стандарти та процедури до західних зразків». Він пояснив, що це дає можливість швидко обмінюватися даними про атаки та першими технічними засобами захисту від неї.

Генерал високо оцінив стійкість та ефективність українського кіберзахисту, додавши, що він задоволений тим, що російські кібератаки мали значно менше впливу та ефекту, ніж очікувалося.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA зареєструвала та дослідила понад 1500 кібератак на Україну, більшість із них — з боку РФ. Серед головних цілей хакерів – державний сектор, інформаційна та енергетична інфраструктура, а також інформаційно-психологічні операції і вкиди.

Фото: World's Direction/Flickr

ms.detector.media