ms.detector.media
06.01.2023 19:30
Редакція «Рубрики» запустила чат-бот, який пропонує екологічні рішення
Редакція «Рубрики» запустила чат-бот, який пропонує екологічні рішення
У медіа рішень, як позиціонує себе «Рубрика», вирішили спонукати українців дбати про екологію.

Команда видання «Рубрика» запустила чат-бот з інструкціями «для порятунку довкілля». Про це йдеться в розсилці медіа.

«Масштаби та прогнозовані наслідки воєнних злочинів росії проти довкілля вражають, навіть враховуючи, що робота з їх фіксації ведеться поки лише на підконтрольних Україні територіях. Країна-терористка щодня провадить екоцид на нашій території. Але відновлення довкілля — це справа кожного з нас, і тут немає маленьких кроків», — йдеться в коментарі «Рубрики».

У чат-боті є поради для розв'язання 14 категорій проблем. Серед них — вплив війни, зміна клімату, відходи, енергоефективність тощо. Зокрема, у категорії «вплив війни» є змога дізнатися, як можна створювати деталі для дронів з використаних одноразових електронних сигарет. Також чат-бот пропонує перейти на публікацію на сайті «Рубрики» та дізнатися про це більше. 

Журналісти опублікували близько 200 інструкцій щодо збереження водних ресурсів, утилізації відходів тощо.

Запустити бот можна за цим посиланням. У кожній категорії є перелік кількох проблем та опубліковано інструкції з п'ятьма пунктами-порадами.

Читайте також: Війна й екологія: що спільного в України з Кувейтом

Нагадаємо, у телеграмі з'явився чат-бот, який перевіряє наявність електроенергії у будинку. Також за допомогою цього інструменту можна знайти найближчий «пункт незламності» чи повідомити про «зраду». 

Фото: «Рубрика»

ms.detector.media