ms.detector.media
04.01.2023 11:47
У Yasno «втішні прогнози» про електропостачання Києва
У Yasno «втішні прогнози» про електропостачання Києва
На сьогодні Київ отримує достатньо електроенергії. Якщо не буде нових атак, позапланових відключень не мають застосовувати.

Київ отримує достатньо електроенергії, тому наразі перевантаження енергосистеми у столиці немає. Позапланових відключень у столиці не планують, якщо не буде нових атак.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії-постачальника YASNO Сергій Коваленко.

Він пояснив, що тепла погода та вихідні дні на виробництвах і у бізнесах дали змогу провести свята практично без відключень. Але зараз люди повертаються працювати, тому енергетики мають стежити за кількістю використаної електрики, щоб не нашкодити системі.

«Поки що прогнози втішні. На Київ подаються значні обсяги електроенергії, тому ми цілком у графіках, не перевищуючи обмежень. Це означає, що в білих та світло-сірих зонах схеми світло має бути», — зазначив Коваленко.

Тим часом у Київській області з 3 січня запроваджують новий графік стабілізаційних відключень.

Як повідомили у ДТЕК, новий графік передбачатиме три категорії:

Також для рівномірності та почерговості відключень людей поділили на чотири групи — замість двох, як було раніше.

Якщо адреса відсутня у графіку, ДТЕК просить жителів Київщини звертатися через сайтсторінку у Facebook або колцентр.

Нагадаємо, 31 грудня Росія атакувала Україну понад 20 крилатими ракетами. Сили Протиповітряної оборони знищили 12 ракет ворога.

Через обстріли у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях були застосовані екстрені відключення струму. Утім, вже цього ж дня екстрені відключення електроенергі у Києві та області скасували.

Ілюстративне фото: Maurice Von Mosel/Flickr

ms.detector.media