ms.detector.media
02.01.2023 16:04
Росіяни нічними атаками знову пошкодили енергооб'єкти, але тепла погода дозволяє не відключати світло удень
Росіяни нічними атаками знову пошкодили енергооб'єкти, але тепла погода дозволяє не відключати світло удень
«Укренерго»: Через нічні атаки на енергетику ускладнилася ситуація з електропостачанням у Києві та центральних областях. Однак тепла погода дозволяє не вимикати світло у денні години.

Як повідомила пресслужба «Укренерго», в ніч проти 2 січня російсько-окупаційні війська знову атакували дронами енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього є пошкодження.

Через нічну атаку також ускладнилася ситуація з електропостачанням у Києві та центральному регіоні, тому застосовуються аварійні вимкнення. Відновлювальні роботи тривають.

Водночас тепла погода сприяє зниженню споживання як на свята, так і в будні дні. Відповідно зменшилася необхідність застосування обмежень у денні години доби.

Станом на 11:00 2 січня ситуація в енергосистемі повністю контрольована, наголошують у компанії і закликають громадян відповідально споживати електроенергію.

Загалом із лютого українська енергосистема зазнала вже 11 хвиль масованих ракетних і 14 безпілотних атак, які завдали значних пошкоджень генерації та магістральним мережам.

Нагадаємо, 31 грудня Росія атакувала Україну понад 20 крилатими ракетами. Сили Протиповітряної оборони знищили 12 ракет ворога.

У Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях були застосовані екстрені відключення струму.

У Києві внаслідок російської атаки одна людина загинула, 20 були поранені, серед постраждалих — японський журналіст.

Фото: josh LightWork/Flickr

 

ms.detector.media