ms.detector.media
26.12.2022 13:03
Фото, де українські військові грають у шашки коктейлями Молотова, увійшло до рейтингу найкращих за версією ВВС
Фото, де українські військові грають у шашки коктейлями Молотова, увійшло до рейтингу найкращих за версією ВВС
Британське видання порівнює знімок із картиною французького художника Жана Мецінгера «Солдат за шаховою грою».

Фотографія українських військових увійшла до рейтингу найбільш вражаючих за версією ВВС. Про це йдеться на сайті видання.

Цю світлину в березні 2022 року зробив австралійський фотограф Кріс Макграт. На ній зображені бійці територіальної оборони Києва, які грають у шашки коктейлями Молотова після комендантської години.

Видання порівнює фото із картиною французького художника Жана Мецінгера «Солдат за шаховою грою». Мецінгер створив її на початку Першої світової війни.

До рейтингу також увійшли світлини акції на підтримку іранських жінок, протесту проти коронавірусних обмежень у Гонконзі, протесту проти заборони абортів у США, демонстрації проти нелегальної імміграції в Чилі, пожежі в Каліфорнії, екоактивістів у галереї Великої Британії. Також фото Ілона Маска, який несе раковину до штабквартири Twitter, принца Джорджа, який дивиться на катафалк із тілом королеви Єлизавети ІІ, Ліонеля Мессі та збірної Аргентини, які святкують перемогу на Чемпіонаті світу з футболу в Катарі, туманності, яку сфотографував телескоп «Джеймс Вебб».

Нагадаємо, Україна цього року не братиме участі у міжнародному етапі конкурсу «Вікі любить пам’ятки». Організаційний комітет проєкту вирішив не подавати українські фото, оскільки міжнародні організатори допустили до конкурсу світлини пам’яток культурної спадщини з Росії.

Фото: Кріс Макграт/ВВС

ms.detector.media