ms.detector.media
24.12.2022 14:47
Проєкт «Стоп секстинг» опублікував рекомендації для вчителів щодо безпеки дітей в інтернеті
Проєкт «Стоп секстинг» опублікував рекомендації для вчителів щодо безпеки дітей в інтернеті
За рік після таких уроків діти не довіряють незнайомцям в інтернеті. Також вони вже знають, як можна підтримати своїх однолітків, кажуть дослідники.

Проєкт «Стоп секстинг» (#stop_sexтинг) провів дослідження щодо методів освіти для безпеки дітей в інтернеті. На його основі було вироблено рекомендації для вчителів. Вони стосуються розробки та впровадження уроків, спрямованих на захист дітей від сексуального насильства та експлуатації в інтернеті, а також протидію іншим ризикам в цифровому середовищі. Про подробиці дослідження поінформувала команда проєкту.

Як дійшли висновку дослідники, учням та їхнім батькам необхідно більше розповідати про безпеку в інтернеті поза уроками. Згідно з дослідженням, діти краще усвідомлюють ймовірність подій в інтернеті, що негативно впливатимуть на їхнє життя, краще визначають ситуації ризику. Крім того, вони визнають, що інтернет-користувачі є відповідальними за свою онлайн-поведінку. Разом із цим, діти більше готові підтримати тих, хто стикнувся з онлайн-насильством чи іншим негативним досвідом в інтернеті.

Проєкт «Стоп секстинг» запропонував такі рекомендації для вчителів:

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за цим посиланням.

Дослідження ефективності освітньої кампанії було розпочато у 2021 році спільно з кафедрою соціальної реабілітації та соціальної педагогіки факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка та за підтримки Світового фонду дитинства (World Childhood Foundation). Дослідження будувалось за змішаним дизайном і включало аналіз документів, глибинні інтерв’ю дітей, фокусовані групові інтерв’ю вчителів, анкетне опитування дітей до та після участі в уроках «Стоп секстинг».

Освітній проєкт «Стоп секстинг» спеціалізується на уроках для дітей, випускає методичні посібники та вебінари для дорослих. На основі освітнього контенту виходять книжки, мультики та VR-квести, а також проєкти, спрямовані на захист дітей від порушення їхніх прав в інтернеті. 

Раніше «Стоп секстинг» представив результати дослідження на тему «Сексуальне насильство над дітьми та сексуальна експлуатація дітей в інтернеті в Україні».

ms.detector.media