ms.detector.media
19.12.2022 18:09
Ілон Маск запустив голосування, чи має він піти з посади керівника Twitter. Більшість проголосувала «так»
Ілон Маск запустив голосування, чи має він піти з посади керівника Twitter. Більшість проголосувала «так»
Бізнесмен на своїй сторінці в твіттері пообіцяв виконати результати голосування.

Власник Twitter Ілон Маск на своїй сторінці в соцмережі запустив опитування про те, чи повинен він залишити посаду голови компанії. Більшість користувачів проголосували «за».

Маск запитав у користувачів соцмережі: «Чи повинен я піти з посади голови Twitter?».

Мільярдер пообіцяв виконати результати опитування.

Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.

— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022

За підсумками голосування, 57,5% користувачів проголосували за варіант "так", проти – 42,4%. 

Загалом в опитуванні взяли участь 17 502 391 користувач.

Вже у наступному своєму твіті Маск написав: «Як кажуть, будьте обережні зі своїми бажаннями, бо можете їх отримати».

 

As the saying goes, be careful what you wish, as you might get it

— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022

 

Нагадаємо, Маск вже не вперше обіцяє ухвалити рішення за результатами голосування у соцмережі. У листопаді бізнесмен оголосив «амністію» заблокованим акаунтам у твіттері після того, як це рішення підтримали на його сторінці 72,4% користувачів. 

У березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечив ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Новий власник Twitter Ілон Маск розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

2 грудня соцмережа планувала запустити нову систему верифікації. Галочки золотистого кольору отримають компанії, сірого — представники влади та урядів, а блакитного — окремі особи, наприклад, знаменитості.

Напередодні Твіттер відмовився від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

За інформацією FT, Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил модерації контенту. ЄС вимагає від Twitter надати чіткі критерії блокування користувачів, зупинити агресивне поширення дезінформації та погодитись на «широкий незалежний аудит» мережі.

Фото: Flickr

ms.detector.media