ms.detector.media
15.12.2022 16:15
Україна не подаватиме фото на конкурс «Вікі любить пам’ятки»–2022, бо у ньому братиме участь Росія
Україна не подаватиме фото на конкурс «Вікі любить пам’ятки»–2022, бо у ньому братиме участь Росія
Представники України вважають неприйнятним участь у міжнародному конкурсі світлин країни-агресора.

Україна не братиме участі у міжнародному етапі конкурсу «Вікі любить пам’ятки» цього року. Організаційний комітет проєкту в Україні вирішив не подавати українські фото, оскільки міжнародні організатори допустили до конкурсу світлини пам’яток культурної спадщини з Росії. Про це повідомили на офіційній сторінці фотоконкурсу у фейсбуку.

«Ми вважаємо неприйнятним участь у міжнародному конкурсі світлин країни, яка веде проти України війну і вбиває тисячі українців, а також систематично руйнує та викрадає українські пам’ятки культури, архітектури, археології. Ми не хочемо допустити, щоб українські фото пам’яток культури опинилися чи змагалися поруч із російськими у момент, коли наші пам’ятки руйнуються внаслідок російської збройної агресії», — пояснили в оргкомітеті.

Також організатори вважають, що повномасштабна війна позбавила українські фото рівних умов у змаганні: українські учасники конкурсу працювали з багатьма обмеженнями, спричиненими військовими діями.

Нагадаємо, торік українська світлина опинилась серед переможців міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю»–2021. На фото Володимира Бурдяка, яке назвали одним із 15 найкращих, зображені три самки оленя у Національному природному парку «Кременецькі гори» на Тернопільщині.

Фото: «Вікі любить пам’ятки»/фейсбук

ms.detector.media