ms.detector.media
14.12.2022 11:47
У Конгрес США внесли законопроєкт про заборону TikTok
У Конгрес США внесли законопроєкт про заборону TikTok
Техас, Меріленд, Південна Дакота, Алабама і Юта уже заборонили соцмережу на державних пристроях.

Члени Палати представників і Сенату США представили законопроєкти з пропозицією заблокувати соцмережі, повʼязані з Китаєм, Росією, Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Венесуелою. Вони мають на меті закрити доступ до TikTok та інших застосунків, які можуть передавати дані американських користувачів урядам цих країн та цензурувати новини.

Документ опублікував на своєму сайті сенатор-республіканець від штату Флорида Марко Рубіо. Він є співавтором законопроєкту разом з членами Палати представників Конгресу — республіканцем Майком Ґаллахером та демократом Раджею Крішнамурті.

У листопаді Рубіо та Ґаллахер дослідили зв’язки між членами керівництва ByteDance (материнська компанія TikTok) та Комуністичною партією Китаю у статті, яка була опублікована в The Washington Post. Виявили, що 23 директори мали досвід роботи у державних медіа КНР, а щонайменше 15 співробітників все ще працювали там.

TikTok вже частково почали обмежувати в США. Штати Техас, Меріленд, Південна Дакота, Алабама і Юта заборонили соцмережу на державних пристроях у зв'язку із міркуваннями безпеки, пише Reuters.

У 2020 році колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп намагався заборонити новим користувачам в Америці завантажувати WeChat і TikTok. Але програв серію судових проваджень.

Торік у червні президент Джо Байден скасував накази Трампа.

Фото: unsplash

ms.detector.media