ms.detector.media
13.12.2022 17:15
Twitter розпустив Раду з довіри й безпеки
Twitter розпустив Раду з довіри й безпеки
Ілон Маск звинуватив членів ради, що ті нібито відмовляються вживати заходів проти сексуального насильства над дітьми.

Корпорація Twitter розпустила Раду з довіри й безпеки – волонтерську групу, сформовану 2016 року для надання соцмережі консультацій з ведення сайту. Сторінка групи у твіттері видалена.

Про це йдеться в електронному листі, який корпорація надіслала членам ради, повідомляє Reuters.

До ради входило кілька правозахисних організацій, науковців та інших установ, які працювали над питанням безпеки та консультували Twitter під час розроблення продуктів, програм і правил.

«Twitter вступає в нову епоху, тож ми переглядаємо найкращі шляхи залучення зовнішніх інсайтів до нашої продукції та розроблення політики компанії. В межах цього процесу ми вирішили, що Рада з довіри й безпеки не є оптимальною структурою для цього», – йдеться в листі.

Наразі Twitter не відповів на прохання Reuters прокоментувати ситуацію.

«Наші зусилля з перетворення Twitter на безпечніше, інформативніше середовище стануть оперативними й інтенсивними як ніколи; ми й надалі будемо відкриті для ваших ідей щодо досягнення цієї мети», – зазначено в листі від компанії.

«Дослідження чітко вказують на те, що, попри заяви Ілона Маска, безпека й добробут користувачів Twitter зараз погіршуються», – написала членкиня ради Енн Коллієр у твіттері.

Власник компанії Ілон Маск відреагував на цю заяву, звинувативши членів ради в тому, що ті нібито відмовляються вживати заходів проти сексуального насильства над дітьми. Колишній керівник компанії Джек Дорсі відкинув ці звинувачення, назвавши їх «хибними». 

Нагадаємо, новий власник Twitter Ілон Маск розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, він звільнив топменеджмент і правління, а також близько половини працівників.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

 

ms.detector.media