ms.detector.media
07.12.2022 11:38
«Укренерго»: Україна може повернутися до вимкнення світла за графіками вже цього тижня
«Укренерго»: Україна може повернутися до вимкнення світла за графіками вже цього тижня
Голова «Укренерго»: Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні маємо вийти на планові графіки.

Україна може повернутися до планових графіків вимкнення електроенергії вже цього тижня, якщо не буде нових обстрілів з боку Росії.

Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв'ю «Радіо НВ».

«Це буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі буде знижений до такого рівня, коли можна буде кожні 4 години відключати одну з трьох груп споживачів», — сказав Кудрицький.

Він пояснив, що в кожній області обленерго та військово-цивільні адміністрації поділили всіх споживачів на три черги, які поперемінно відключають від енергопостачання для того, щоб це відбувалось в плановому режимі.

За словами Кудрицького, енергетики зараз «досить близькі» до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли Україна знову зможе повернутися до планових графіків.

«Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то думаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки», — резюмував глава «Укренерго».

«Є обмеження щодо генерації у всій країні, тому енергетикам ще потрібен час. Йдеться про дні, а не про години чи тижні», – сказав в ефірі телемарафону генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Він додав, що наразі найважча ситуація зі світлом – на Одещині та Київщині. 

Водночас Коваленко заявив, що відключення світла триватимуть в Україні щонайменше до кінця березня.

«Є багато питань, коли ми взагалі відмовимось від графіків і буде в нас 100% світло. До кінця березня – базовий сценарій, який буде для нас гарний, якщо ми проживемо зиму та початок весни в стабілізаційних графіках», – розповів він.

Нагадаємо, ще 28 листопада через російські атаки по всій Україні запровадили екстрені аварійні відключення світла.

ms.detector.media