ms.detector.media
01.12.2022 14:40
Telegram на вимогу суду в Індії розкрив особисті дані користувачів: їх звинувачують у піратстві
Telegram на вимогу суду в Індії розкрив особисті дані користувачів: їх звинувачують у піратстві
Суд зобов’язав Telegram видати дані порушників авторського права, однак заборонив використовувати їх поза межами справи та передавати третім особам.

Компанія Telegram на вимогу суду в Індії розкрила імена, номери телефонів та IP-адреси адміністраторів каналів, яких звинувачують у порушенні авторських прав. Про це повідомляє Techcrunch

Суд ухвалив таке рішення у відповідь на позов учительки Ніту Сінгх, яка звинуватила адміністраторів каналів у незаконному розповсюдженні її навчальних відео. Вона стверджує, що її відео розповсюджують у телеграм-каналах без її дозволу та за зниженими цінами.

Індійський суд зобов'язав месенджер дотримуватись законів країни та розкрити дані адміністраторів цих каналів. Представники Telegram оскаржували розпорядження, мовляв воно порушує політику конфіденційності та закони Сінгапуру, де розташовані фізичні сервери компанії для зберігання даних користувачів.

Але індійський суд заявив, що автори контенту не можуть залишатись «повністю беззахисними перед фактичними порушниками» авторських прав через те, що Telegram вирішив розмістити свої сервери за межами країни.

Тепер суддя Пратіба Сінгх заявив, що месенджер виконав вимогу та розкрив імена та номери телефонів адміністраторів каналу-порушника. Разом з тим, у постанові йдеться про те, що ці дані не повинні бути передані третім особам та можуть бути використані лише у рамках чинного розгляду.

Представник Telegram відмовився коментувати інформацію про те, чи розкривав месенджер особисті дані користувачів.

«Telegram зберігає дуже обмежені дані про своїх користувачів або взагалі не зберігає їх. У більшості випадків ми навіть не можемо отримати доступ до будь-яких даних користувача без певних точок входу, і ми вважаємо, що тут сталось саме так. Отже ми не можемо підтвердити, що в цьому випадку було передано будь-які особисті дані», — заявив речник Telegram Ремі Вон.

TechCrunch зазначає, що Індія є одним із найбільших ринків для Telegram, який зібрав майже 150 мільйонів користувачів на ринку Південної Азії. Деякі користувачі віддають перевагу месенджеру саме через піратство. Тут легко можна знайти канали, іноді з десятками тисяч користувачів, в яких незаконно поширюють фільми та телепередачі.

ВІдзначимо, як свідчать дослідження компанії з мобільного маркетингу URL Genius, станом на лютий 2022 року TikTok відстежував особисті дані користувачів більше, ніж інші соцмережі. На другому місці був YouTube.

Ілюстрація: Вікіпедія

ms.detector.media