ms.detector.media
01.12.2022 10:01
FT: Євросоюз попередив Маска, що заблокує Twitter за порушення у модерації контенту
FT: Євросоюз попередив Маска, що заблокує Twitter за порушення у модерації контенту
ЄС вимагає від Twitter надати чіткі критерії блокування користувачів, зупинити агресивне поширення дезінформації та погодитись на «широкий незалежний аудит» мережі.

Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил з модерації контенту.

Як повідомляє Financial Times, 30 листопада Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон провів відеозустріч з Ілоном Маском, під час якої заявив, що у разі недотримання правил, Twitter можуть заблокувати або оштрафувати на суму до 6% від світового обігу.

ЄС вимагає від Twitter дотримуватися контрольного пакету правил, зокрема відмовитись від довільного підходу до відновлення заблокованих користувачів, агресивного поширення дезінформації, а також погодитись на «широкий незалежний аудит» платформи до наступного року.

Крім того, зазначається, що серед вимог ЄС є надання чітких критеріїв, за якими користувачів соцмережі можуть заблокувати.

Нагадаємо, новий власник Twitter Ілон Маск розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

2 грудня соцмережа планує запустити нову систему верифікації. Галочки золотистого кольору отримають компанії, сірого — представники влади та урядів, а блакитного — окремі особи, наприклад, знаменитості.

Напередодні Твіттер відмовився від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

Фото: Flickr

ms.detector.media