ms.detector.media
29.11.2022 12:17
В Україні створили чат-бот, який видаляє повідомлення шахраїв із посиланнями на фейкові енергетичні сервіси
В Україні створили чат-бот, який видаляє повідомлення шахраїв із посиланнями на фейкові енергетичні сервіси
UA Anti Spam Bot допоможе користувачам захистити особисті дані.

Волонтери ІТ-компанії Master of Code Global розширили можливості чат-бота UA Anti Spam Bot. Відтепер він автоматично видаляє повідомлення шахраїв, які містять посилання на нібито енергетичні сервіси. 

«Через блекаути зросла популярність чат-ботів та сайтів ДТЕК, Yasno та інших енергетичних сервісів із розкладами відключень світла. Цим користуються шахраї, які намагаються отримати доступ до особистих даних громадян. Вони створюють фейкові чат-боти та сайти енергетичних сервісів, які схожі на офіційні. На них шахраї розміщують шкідливе ПЗ, яке збирає персональні дані, а також отримують дані листувань і контактів. Після цього розсилають фішингові повідомлення за контактами користувача», — повідомили в Master of Code Global.

Щоб вберегти користувачів, чат-бот UA Anti Spam Bot тепер здатен автоматично видаляти повідомлення шахраїв, а саме:

Крім того, UA Anti Spam Bot автоматично шукає всі коментарі користувачів у Telegram-каналах і групах за ключовими словами «ДТЕК», «Yasno» та іншими. Ці коментарі потрапляють на перевірку до розробників UA Anti Spam Bot, після якої в ручному режимі вирішується, чи це коментар шахраїв.

Нагадаємо, поліція запустила у телеграмі чат-бот @dvb_np_bot для отримання інформації про зрадників та колаборантів. Також у чат-боті можна повідомити про тих правоохоронців, хто вимагає хабар.

Фото: Master of Code Global

ms.detector.media