ms.detector.media
29.11.2022 09:26
Рейтинг сайтів Kantar: українці повернулися до онлайн-шопінгу
Рейтинг сайтів Kantar: українці повернулися до онлайн-шопінгу
Незмінними лідерами топ-25 у жовтні стали Google та YouTube.

Компанія Kantar CMeter опублікувала рейтинг найпопулярніших в Україні сайтів за жовтень 2022 року. Він вказує, що українці повернулися до онлайн-шопінгу. Інтернет-магазин Rozetka повернувся на третє місце рейтингу.

Також до топ-25 увійшли: Olx (6-те місце), Prom.ua (7-ме місте), Epicentrk (12-те місце), Hotline (18-те місце), Bigl (22-ге місце) та Allo (23-тє місце).

«Ситуація довкола енергетики в країні вплинула на зростання інтересу до інтернет-магазинів. Цьогоріч до традиційного осіннього шопінгу як способу дозвілля доєдналася реальна потреба в генераторах, акумуляторах та інших засобах живлення. Тож нині маркетплейси повернули довоєнну популярність, а також спостерігається ріст охоплення магазинів у порівнянні з вереснем цього року», — розповіла керівниця проєкту Kantar CMeter Ірина Ворон.

Незмінними лідерами рейтингу стали Google та YouTube.

Месенджер Telegram закріпився на 9-й сходинці, залишаючись сталим джерелом новин для українських інтернет-користувачів. Також серед популярних новинних ресурсів опинилися Unian.net (15-те місце), Tsn.ua (17-те місце) та Pravda.com.ua (20-те місце).

З настанням осені серед українців також зріс попит на лікарські товари — у жовтні сайт Tabletki.ua зайняв 14-те місце в рейтингу. Погодні зміни допомогли покращити відвідуваність метеосервісу Sinoptik.ua — опинився на 13-й позиції.

Окрім того, з відновленням дистанційного навчання до рейтингу повернулися освітні портали: Naurok.com.ua (16-те місце) та Vseosvita.ua (25-місце). 

За крок до топ-25 зупинився Tiktok.сom.

Нагадаємо, у червні вподобання українців в інтернеті більше посунулись у бік мирного життя. Тоді новинні сайті втратили в охопленні. А в липні у суспільстві помітно зросла роль соціальних мереж, месенджерів і кіно.

Фото: unsplash

ms.detector.media