ms.detector.media
23.11.2022 14:49
В Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян
В Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян
Про аварійні відключення струму повідомляють в різних регіонах України.

У середу, 23 листопада, в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни. Росіяни атакували Київ, а також Київську, Вінницьку, Полтавську, Дніпропетровську області.

Про аварійні відключення струму повідомляють в різних регіонах України, зокрема в Харкові, Львові, Одеській та Київській областях, також знеструмлені окремі райони Києва. Графіки стабілізаційних відключень у столиці наразі не діють.  

«НЕК "Укренерго" надав розпорядження на додаткові обмеження потужності електропостачання. Тому вимушено застосовуємо екстрені відключення світла. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють! Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію», — говориться у повідомленні ДТЕК «Київські електромережі».

Мер Києва  Віталій Кличко повідомив, що є влучання в один з інфраструктурних об'єктів столиці.  Київська міська військова адміністрація повідомила, що у Києві під час масованого обстрілу загинуло троє людей, ще троє постраждали. Внаслідок влучання пошкоджено двоповерхову будівлю.

Читайте також: 

З 10 жовтня Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах.

Масового удару по Україні росіяни завдали 22 жовтня. Ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

31 жовтня Росія знову вдарила по критичній інфраструктурі України. Під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

15 листопада росіяни завдали ракетних ударів по Києву, Харкову, Львову,  Рівному, Житомиру, Вінниці, Хмельницькій та Полтавській областях. Це був наймасованіший ракетний обстріл росіян, загалом, країна-агресор випустила по Україні майже 100 ракет.

Ілюстративне фото: ДСНС України/Facebook

ms.detector.media