ms.detector.media
21.11.2022 14:38
У Японії подружжя сплатить $3,6 млн за публікацію «коротких фільмів» на ютубі
У Японії подружжя сплатить $3,6 млн за публікацію «коротких фільмів» на ютубі
Чоловік та жінка скорочували повнометражні фільми до 10 хвилин і без дозволу виробників завантажували їх на ютуб.

Окружний суд Токіо зобов’язав подружжя виплатити 500 мільйонів єн (3,6 мільйонів доларів) відшкодування збитків 13 кінокомпаніям за порушення авторського права, повідомляє KyodoNews. Як пише видання, подружжя 20-річних чоловіка та жінки відредаговувало повнометражні фільми, скорочуючи їх до 10 хвилин – так, щоби ці «короткі фільми» передавали тільки основну ліню сюжету.

Протягом 2020 року пара відредагувала в такий спосіб та опублікувала 54 фільми, зокрема «Шин Ґодзілла», оскароносну драму «Від’їзди» та фільм жахів «Холодна риба», які переглянули більше 10 мільйонів разів.

Подружжя заробило на цьому щонайменше 7 мільйонів єн доходу від реклами.

Кінокомпанії Toho Co., Shochiku Co. і Toei Co. визначили збитки, виходячи з ціни, яку глядачам довелося б заплатити за онлайн-перегляд офіційних версій фільмів, і вирішили, що грошова вартість становить 200 єн за перегляд. Хоча загальна сума за їхньою оцінкою становила близько 2 мільярдів єн, вони претендували лише на частину.

Суд повністю задовольнив позов компаній. Це перше судове рішення в Японії щодо відшкодування збитків за несанкціоноване завантаження подібного контенту.

Адвокат позивачів Хіроюкі Накадзіма сказав на пресконференції, що рішення суду буде «значним стримувальним фактором проти майбутніх справ щодо порушення авторських прав». Він додав, що «важливо», що кінокомпанії зібралися разом, щоб отримати виплату такого масштабу.

Відповідачі вже були засуджені за порушення закону про авторське право районним судом Сендая в листопаді минулого року.

Нагадаємо, торік Верховний суд ЄС визнав, що YouTube не несе відповідальності за контент, який порушує авторські права.

 

 

ms.detector.media