ms.detector.media
21.11.2022 13:37
В мережі з’явився фейковий телеграм-канал «Укренерго»
В мережі з’явився фейковий телеграм-канал «Укренерго»
«Укренерго» заявляє, що це чергова брехня, щоб збурити людей, втомлених відключеннями електроенергії.

Компанія «Укренерго» повідомляє про появу в мережі фейкового телеграм-каналу, який буцімто створила компанія для того, щоб сповіщати про вимкнення електроенергії.

Інформацію про новий «канал» поширила низка телеграм-каналів та ботів. «Укренерго» застерігає, що не створювала жодних нових каналів.

«Це чергова брехня. Її мета — збурити людей, втомлених відключеннями електроенергії, які застосовуються як вимушений захід внаслідок пошкодження енергетичної інфраструктури ракетними ударами ворог», — заявила компанія.

Компанія зазначає, що інформацію про впровадження планових чи аварійних відключень в Україні щодня публікує на офіційній сторінці «Укренерго» у Facebook та на офіційному телеграм-каналі.

Крім того, НЕК не володіє інформацією про вимкнення саме на вашій вулиці чи будинку. Графіки планових відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти тут.

Компанія зазначає, що «Укренерго» не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явився фейковий телеграм-канал компанії «ДТЕК».

Як писав «ДМ», Росія почала психологічну спецоперацію із закликами виходити на протести через відключення електроенергії.

Відзначимо, Росія масово обстрілює енергоструктуру України з 10 жовтня. 15 листопада зафіксовано наймасовішу атаку з початку повномасштабної війни: по Україні було випущено майже 100 ракет. Остання атака відбулася 17 листопада.

Колаж: «Укренерго»

ms.detector.media