ms.detector.media
13.11.2022 13:31
SpaceX запустила на орбіту телекомунікаційні супутники
SpaceX запустила на орбіту телекомунікаційні супутники
Поки в Україні чекають на Starlink, американські телекомпанії переходять на Intelsat.

Компанія SpaceX Ілона Маска 12 листопада запустила на орбіту два телекомунікаційні супутники Intelsat. Про це повідомляє Space.com.

Galaxy 31 і Galaxy 32 працюватимуть, переважно, для телекомпаній. Це високошвидкісні супутники нового покоління. З-поміж іншого, вони є тяжким вантажем навіть для Falcon 9, і для їх транспортування знадобилося додаткове пальне.

Запуск ракети-носія Falcon 9 відбувся з космодрому в штаті Флорида. Galaxy 31 і Galaxy 32 замінять попередні орієнтовані на Північну Америку супутники на геосинхронній орбіті та постійно перебуватимуть над тими самими територіями Землі.

Суботній запуск став другою місією Intelsat за місяць для SpaceX, яка 8 жовтня запустила на Falcon 9 супутники Galaxy 33 і Galaxy 34.

Більшість запусків SpaceX цього року спрямовані на розширення великої групи супутників Starlink. Поряд із цим, SpaceX також запускала на орбіту супутники інших компаній, вантажні місії та місії екіпажу до Міжнародної космічної станції.

Нагадаємо, однією з груп клієнтів Starlink корпорації Space Exploration Technologies Corp. є космічні мандрівники і астронавти.

Фото: Space

ms.detector.media