ms.detector.media
11.11.2022 14:18
«Хлопці, дякуємо, ми вас чекали!» Генштаб показав, як зустрічають ЗСУ на Херсонщині (ФОТО, ВІДЕО)
«Хлопці, дякуємо, ми вас чекали!» Генштаб показав, як зустрічають ЗСУ на Херсонщині (ФОТО, ВІДЕО)
Жителі села Благодатне зустрічали українських військових вигуками: «ЗСУ, хлопці, дякуємо! Ми вас чекали!»

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував відео зі звільненого села Благодатне у Херсонській області. На відео — момент зустрічі захисників з місцевими жителями. 

«Воїни 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка підняли синьо-жовтий стяг у визволеному Благодатному Херсонської області. Попереду ще багато роботи. Ми і надалі крок за кроком визволятимемо рідну землю. Херсонщина — це Україна!», — повідомляє Генштаб у фейсбуці. 

На відео видно радісну жінку, яка біжить вигукуючи «Слава Україні!» до сільради із захисниками, щоб підняти український прапор. Також на відео місцеві мешканці йдуть селом з жовто-блакитними прапорами.  Жителі Благодатного зустрічали українських  військових вигуками: «ЗСУ, хлопці, дякуємо, ми вас чекали!».

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у твіттері опублікував відео, на якому вже у Білозерці на західних підступах до Херсона люди зривають російські пропагандистські плакати.

“Russia is forever here”, said a poster in Bilozerka near Kherson. Well, not really!

To everyone in the world, including ASEAN where I currently am: Ukraine is gaining another important victory right now and proves that whatever Russia says or does, Ukraine will win. pic.twitter.com/8bc4JGNajX

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) November 11, 2022

Також херсонське видання «Мост» опублікувало фото людей з українською символікою на центральній площі Свободи, вони очікують на прихід військовослужбовців ЗСУ. 

В середу, 9 листопада, командувач російських окупаційних військ Сергій Суровікін оголосив, що армія Росії «вимушено залишає Херсон».

Про плани залишити місто Суровікін заявив під час доповіді міністру оборони  Росії Сергію Шойгу. Доповідь Суровікіна транслювало російське телебачення.

Суровікін поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Він також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За словами Суровікіна, «по Дніпру збудовано оборону».

Це був єдиний обласний центр, який окупанти захопили з початку повномасштабного вторгнення в Україну. За даними українських журналістів, останнім часом ЗСУ активізували наступ на Херсонщині.

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав жителів Херсона та області не поширювати інформацію про дії Сил оборони та «передчасно не впадати в ейфорію» через заяви росіян про відступ з міста.

9 листопада радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою.

3 листопада Росія прибрала свій прапор з Херсонської адміністрації та кілька важливих блокпостів, створюючи враження наміру піти. Також на Херсонщині російські окупанти переміщували військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на тлі контрнаступу ЗСУ.

Окупанти демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та вивезли їх з міста. 

4 листопада міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що оптимістично дивиться на ситуацію в Херсоні, хоча останні новини звідти могли бути елементом ІПСО росіян.

Резніков додав, що оптимістично дивиться не тільки на операцію на Херсонщині, але і «абсолютно свідомо і обізнано» вірить, що Україна завершить війну шляхом повної деокупації всіх земель України, шляхом виходу на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Скриншот відео: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Facebook

ms.detector.media