ms.detector.media
09.11.2022 15:25
Meta звільняє понад 11 тисяч працівників
Meta звільняє понад 11 тисяч працівників
Марк Цукерберг написав лист до співробітників. Він взяв на себе відповідальність за звільнення людей.

Генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг оголосив про скорочення понад 11 тисяч працівників. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити понад 11 тисяч наших талановитих співробітників», – написав Цукерберг у листі. Він взяв на себе повну відповідальність за звільнення людей.

Своє рішення він пояснює надмірним оптимізмом щодо росту компанії у період пандемії, що призвело до збільшення штату. Але фактично макроекономічний спад і посилення конкуренції призвели до того, що доходи Meta виявилися набагато нижчими, ніж очікували.

Meta знизила витрати на всіх напрямах свого бізнесу. Зокрема, зменшила бюджети та розміри винагород, зазначив Цукерберг. У 2023 році компанія менше найматиме людей на роботу.

Звільненим працівникам обіцяють виплатити зарплату за 16 тижнів і додатково ще за два тижні за кожний рік роботи. Також компанія пів року покриватиме медичне страхування.

Нагадаємо, наприкінці вересня Meta повідомила про наявність у штаті понад 87 тисяч співробітників. При цьому ринкова вартість компанії за минулий рік впала на 520 млрд доларів. Це відкинуло її на останнє місце рейтингу 20 найбільших компаній США.

Фото: Anthony Quintano/Flickr

ms.detector.media