ms.detector.media
09.11.2022 11:50
Київрада повинна розглянути петицію з вимогою скасувати у Києві ялинку
Київрада повинна розглянути петицію з вимогою скасувати у Києві ялинку
Петиція набрала потрібну кількість голосів лише за добу.

Петиція із закликом відмовитися від встановлення головної ялинки України набрала необхідні для розгляду 6 тисяч підписів. Про це свідчать дані на сайті електронних петицій Київської міської ради.

Авторка петиції Наталія Попович вважає недоречним витрачати кошти на придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж ялинки в умовах воєнного стану.

«Виділені кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО. Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми як свідомі мешканці столиці в той самий час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки Країни. Адже наразі головне свято на яке очікує кожен українець - це День Перемоги», – написала вона в петиції.

Електронна петиція від киян має набрати 6 тисяч підписів, після чого Київська міська рада має розглянути її протягом 10 робочих днів від дня оприлюднення.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що петиція до президента України Володимира Зеленського з проханням звернутися до компаній Google та Meta щодо перегляду правил спільнот і припинення практики блокування українських акаунтів набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. 

Фото: petition.kyivcity.gov.ua

ms.detector.media