ms.detector.media
07.11.2022 10:19
HBO раптово закрив серіал «Світ Дикого Заходу» після чотирьох сезонів
HBO раптово закрив серіал «Світ Дикого Заходу» після чотирьох сезонів
Автори науково-фантастичного проєкту планували п’ятий сезон для завершення сюжетної лінії.

Стримінговий сервіс HBO заявив про завершення серіалу «Світ Дикого Заходу» (Westworld), не пояснюючи причину. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

«Протягом останніх чотирьох сезонів Ліза та Джонатан (шоуранери Джонатан Нолан та Ліза Джой. — ред.) супроводжували глядачів у карколомній одіссеї, піднімаючи планку на кожному кроці. Ми надзвичайно вдячні їм разом із їхнім талановитим акторським складом, продюсерами та знімальною групою, а також усім нашим партнерам із Kilter Films, Bad Robot і Warner Bros. Television. Було приємно приєднатися до них у цій подорожі», — заявили в HBO.

Рішення стало несподіванкою для авторів проєкту, адже ще у жовтні вони вели перемовини про створення фінального сезону серіалу.

«Світ Дикого Заходу» — серіал про повстання андроїдів. На початку був одним з найпопулярніших проєктів HBO. Науково-фантастична драма отримала 54 номінації на Еммі, включно з перемогою актриси другого плану Тенді Ньютон.

Проте рейтинги серіалу різко впали під час трансляції третього сезону і продовжили падіння в четвертому, скоротившись з понад 2 мільйонів переглядів однієї серії в першому сезоні до близько 0,8 мільйона у третьому та 0,3 мільйона у четвертому. Шанувальники скаржилися на те, що шоу стало занадто заплутаним і що їм не вистачає персонажів, за яких можна вболівати. До того ж генеральний директор Warner Bros. Discovery Девід Заслав пообіцяв агресивне скорочення витрат, хоча джерела The Hollywood Reporter повідомили, що економія не була головною причиною скасування шоу.

Прем'єра серіалу відбулась у жовтні 2016 року. Четвертий сезон завершився у серпні 2022 року.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що BBC склало рейтинг найкращих серіалів ХХІ століття. В переліку опинився зокрема «Світ Дикого Заходу».

Фото: HBO

 

 

ms.detector.media