ms.detector.media
07.11.2022 08:00
Актори потролили Маска, змінивши нікнейми на «Ілон Маск». Тепер Twitter буде видаляти акаунти за підробку
Актори потролили Маска, змінивши нікнейми на «Ілон Маск». Тепер Twitter буде видаляти акаунти за підробку
Новий власник компанії повідомив, що Twitter назавжди призупинить будь-який обліковий запис на платформі, який видає себе за іншого.

У неділю Ілон Маск опублікував в Twitter попередження, що акаунти, які видають себе за іншу особу без вказівки, що це «пародія», будуть назавжди видалені без попередження. Про це повідомляє АР.

«У майбутньому облікові записи будь-яких користувачів Twitter, які видають себе за іншу особу без чіткого визначення, що це пародія, будуть назавжди призупинені без попередження», — написав Маск у Twitter. Він додав, що раніше соцмережа попереджала перед видаленням акаунту, але тепер, коли розгортається «широка верифікація», попередження не буде.

За словами бізнесмена, нове правило буде «чітко визначено» як умова підписки на платний сервіс Twitter Blue. Маск підкреслив, що будь-яка зміна імені акаунту призведе до тимчасового скасування позначки перевірки.

Заява бізнесмена з’явилася після того, як декілька відомих користувачів соцмережі змінили свої нікнейми на «Ілон Маск» у відповідь на рішення мільярдера продавати сині галочки всім охочим за 8 доларів на місяць.

Облікові записи тих користувачів, які видавали себе за Маска, включно з акторкою Кеті Гріффін і колишнім гравцем НФЛ Крісом Клуве, вже видалені.

Twitter у суботу оновив програму в App Store від Apple, щоб почати стягувати 8 доларів за верифікацію. Однак у неділю, 6 листопада, оновлення було призупинено через вибори в США. Якби компанія позбавила нинішніх підтверджених користувачів синіх галочок, це могло б посилити дезінформацію на платформі під час проміжних виборів у вівторок.

«Twitter має стати найточнішим джерелом інформації. Це наша місія», — пояснив Маск.

Нагадаємо, що оригінальна програма верифікації була безоплатно запущена Twitter у 2009 році, щоб перевіряти профілі публічних осіб – чи не видає себе за цю людину хтось інший. Але процес перевірки був неясним, і не було очевидного способу подати заявку.

У 2017 році Twitter розкритикували за верифікацію акаунта Джейсона Кесслера, відомого ультраправого активіста, який організував марш в Шарлотсвіллі, в якому взяли участь неонацисти. Тоді свою акцію влаштували й противники маршу, але учасників цього заходу наїхала автівка, внаслідок чого загинула активістка. Верифікація акаунта Джейсона Кесслера викликала гнів та обурення серед інших користувачів. Вони сприйняли «галочку» в його профілі як підтримку ідей Кесслера.

У відповідь на критику соцмережа пообіцяла переглянути правила верифікації й призупинила видачу синіх галочок. Twitter відкликав «сині галочки» верифікації у багатьох користувачів, ідентифікованих як крайні праві активісти.

В 2021 році програма верифікації була відновлена. 

Підписка на Twitter Blue була запущена майже рік тому як спосіб перегляду дописів деяких авторів без реклами, а також внесення додаткових налаштувань у програму. На доходах компанії підписка майже не відбилася: у тих кількох кварталах, коли Twitter повідомляв про прибутки після впровадження функції, реклама складала більшу частину доходів. Вартісь підписки складала 4,99 доларів. Після придбання компанії Маск прагне збільшити кількість підписок, щоб вони становили половину загального доходу компанії.

Згідно з його планом, перевірені користувачі матимуть 90 днів, аби заплатити за раніш необов’язкову підписку Twitter Blue, яка тепер буде не тільки надавати різні додаткові функції, а ще й право на «синю галочку». Якщо користувач не підпишеться на Twitter Blue, синя галочка зникне. Спершу Маск планував стягувати за підписку 20 доларів.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Стівен Кінг пожалівся, що 20 доларів на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися та запропонував 8 доларів.

Фото: Unsplash

ms.detector.media