ms.detector.media
04.11.2022 10:47
«Одна з опор російської війни». Україна пропонує санкції проти Росії в IT-сфері
«Одна з опор російської війни». Україна пропонує санкції проти Росії в IT-сфері
Володимир Зеленський: IT використовується Росією для ракетного й дронового терору, виробництва військової техніки, кібератак і поширення дезінформації. Це одна з опор російської війни проти України.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що міжнародна група експертів під керівництвом Майкла Макфола та Андрія Єрмака оприлюднила документ про необхідні санкції проти Росії в IT-сфері.

«Це те, що справді може послабити потенціал російської агресивності», –  повідомив Зеленський у вечірньому відеозверненні 3 листопада.

Зеленський вказав, що IT використовується Росією для ракетного й дронового терору, виробництва військової техніки, кібератак і поширення дезінформації.

«Це одна з опор російської війни проти України та свободи в усьому світі. Ми пропонуємо конкретний шлях, щоб зламати цю російську IT-опору. Впевнений, що виконаємо це завдання, ці санкції проти Росії будуть», – наголосив президент.

Міжнародна робоча група створена з ініціативи президента  Володимира Зеленського, її співголовами є керівник ОПУ Андрій Єрмак і директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки, посол Майкл Макфол.

У жовтні міжнародна робоча група Єрмака-Макфола щодо санкцій проти Росії підготувала оновлену Дорожню карту індивідуальних санкцій проти російських пропагандистів, лідерів думок та артистів. Вперше Дорожню карту презентували 6 червня, тоді туди також увійшли окремі російські пропагандисти.

Фото: пресслужба президента України

ms.detector.media