ms.detector.media
04.11.2022 09:44
«QR-коди та електронні марки». Рада ухвалила новий закон про поштовий зв'язок
«QR-коди та електронні марки». Рада ухвалила новий закон про поштовий зв'язок
Закон уперше визначає відповідальність поштового оператора за неналежне виконання своїх обов'язків. Однак додає відповідальності і відправникам посилок.

У четвер, 3 листопада, Верховна Рада підтримали у другому читанні оновлений законопроєкт №4353 «Про поштовий зв'язок». Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Ще один крок у бік цивілізації. Ми рушили від старих обшарпаних поштових скриньок до пошти з QR-кодами, і нарешті зможемо забути, які на смак поштові марки, бо будуть нові електронні», – повідомив Найєм.

Також зʼявилась відповідальність пошти за неналежне виконання своїх обов’язків стосовно нових послуг, а також відповідальність користувачів за збитки, завдадані компанії, якщо у відправленні будуть заборонені речі.

«А ще Закон впорядковує міжнародну доставку (це реальна боротьба з контрабандою) і покладає моніторинг якості надання універсальних послуг поштового зв’язку на нацрегулятора», – додав Найєм.

За словами заступника міністра, закон наближає Україну до стандартів Євросоюзу, за якими в низці країн працює пошта. Він розроблений на виконання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Фото: Укрпошта/Facebook

ms.detector.media