ms.detector.media
31.10.2022 13:15
«Укренерго»: Російські удари ускладнили ситуацію в енергосистемі, узгоджені графіки відключень скасовані
«Укренерго»: Російські удари ускладнили ситуацію в енергосистемі, узгоджені графіки відключень скасовані
«Укренерго»: Допомогти ремонтним бригадам може кожен, в кого зараз є світло. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж.

Національна енергетична компанія «Укренерго» повідомила, що нові російські удари ускладнили ситуацію в енергосистемі України. 

Зокрема, стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6 години ранку 31 жовтня в усіх регіонах, наразі скасовані. Отже, струм вимикатимуть так, як потрібно енергетикам для максимально оперативного усунення наслідків обстрілів.

«Для ліквідації аварій, спричинених наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах операторами розподільчих мереж (обленерго) введені локальні обмеження споживачів в межах областей. Надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі. Друзі, ми знову просимо вас про допомогу. Наші ремонтні бригади вже почали ліквідацію пошкоджень там, де це дозволили військові. Допомогти їм може кожен, в кого зараз є світло. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження», – повідомляє «Укренерго» у фейсбуці.

31 жовтня Росія вдарила по критичній інфраструктурі України, під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

В Україні запроваджені екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли критичної інфраструктури, які здійснюють росіяни.

Командування повітряних сил повідомило, що росіяни запустили понад 50 ракет, сили ППО збили 44 російські крилаті ракети.

10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах і дали зрозуміти, що таке траплятиметься і в майбутньому.

22 жовтня росіяни завдали нового масового  удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Для редакцій медіа відсутність струму – серйозний виклик, адже аудиторія чекає від них безперервної публікації новин, роботи в ефірі тощо.

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, а також у Держспецзв’язку висловили переконання, що відключення електрики не завадить роботі телеканалів і радіостанцій. У мовників, зокрема тих, які виробляють контент для спільного телемарафону «Єдині новини», є автономні джерела живлення.

«Детектор медіа» запитав у редакцій кількох медіа, як перебої з електроенергією впливають на їхню роботу і як вони адаптуються до цієї ситуації. Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

Фото: «Укренерго»/Facebook

ms.detector.media