ms.detector.media
27.10.2022 12:40
Суд відхилив позов до TikTok про сприяння у смерті дівчинки
Суд відхилив позов до TikTok про сприяння у смерті дівчинки
10-річна Найла Андерсон загинула у грудні минулого року через небезпечний челендж, що побачила у соцмережі.

Окружний суд у Філадельфії відхилив позов Тавайни Андерсон до TikTok та компанії ByteDance, в якому мати дівчинки звинуватила соцмережу у сприянні її смерті. Про це повідомляє Reuters.

Суд постановив, що компанія має імунітет від позову відповідно до розділу 230 федерального «Закону про пристойність», який захищає інтернет-платформи від будь-яких позовів на основі вмісту, що опублікували їхні користувачі.

Найла Андерсон померла 12 грудня від травм, що вона отримала під час участі в Blackout Challenge, заклик до участі в якому вона побачила в TikTok. Цей челендж пропонує учасникам затримати подих або душити себе, доки людина не знепритомніє.

Згідно з позовом, який Тавайна Андерсон подала у грудні 2021 року, Найла спробувала виконати завдання, використовуючи ремінець від сумочки її матері. Через нестачу кисню вона втратила свідомість і отримала серйозні травми. Найлу терміново доставили в лікарню, але через п'ять днів дівчинка померла.

Адвокат родини Андерсон Джеффрі Гудмен заявив, що родина «продовжуватиме боротися за те, щоб соціальні мережі були безпечними, щоб жодна інша дитина не загинула через безрозсудну поведінку індустрії соціальних мереж».

TikTok та інші соціальні медіакомпанії, включно з материнською компанією Facebook і Instagram Meta Platforms і материнською компанією YouTube Alphabet Inc, стикаються з дедалі більшою кількістю судових позовів, коли користувачі намагаються притягнути їх до відповідальності за злочини, пов’язані з молоддю. Зокрема, соцмережі звинувачують у провокуванні розладів харчування, сприянню самоушкодженню та самогубству.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, що таке розділ 230. Ця норма американського закону звільняє інтернет-платформи від відповідальності за зміст контенту користувача. Проти неї виступають і демократи, і республіканці, але без неї соцмережі просто не зможуть існувати.

Фото: YouTube

ms.detector.media