ms.detector.media
23.10.2022 15:52
Хакери виклали в мережу документи ядерної програми Ірану
Хакери виклали в мережу документи ядерної програми Ірану
Вони заявляють, що мають доступ до 50 ГБ даних. Хактивісти закликали експертів і ЗМІ взяти до уваги ці матеріали для підготовки звітів і журналістських розслідувань.

Група хактивістів Black Reward опублікувала в інтернеті документи щодо ядерної програми Ірану. Про це повідомляє Iran International.

Раніше, 20 жовтня, хакери заявили, що отримали доступ до електронної пошти іранської компанії Nuclear Power Production and Development. Група Black Reward почала погрожувати, що оприлюднить документи, якщо уряд Ісламської Республіки не звільнить усіх політв’язнів і затриманих протестувальників.

На ці вимоги ніхто не відреагував, йдеться в публікації Iran International, і хакери почали публікувати дані в мережі. Це контракти іранської компанії з виробництва і розвитку атомної енергії з вітчизняними та зарубіжними партнерами, графіки управління та експлуатації Бушерської АЕС, ідентифікаційні дані та платіжні квитанції інженерів і співробітників компанії, паспорти й візи іранських і російських фахівців Бушерської електростанції. Хакери заявляють, що готують огляд цих даних, який опублікують окремо.

Раніше цього тижня група також оголосила, що зламала електронну пошту команди урядового міжнародного англомовного каналу новин Press TV.

Акція хакерів відбулась одночасно з протестами проти влади Ісламської Республіки Іран та її авторитарного курсу, що тривають в країні вже понад місяць.

Фото: «Слово і діло»

ms.detector.media