ms.detector.media
21.10.2022 17:47
Instagram видалив акаунт Олі Полякової через висвітлення війни в Україні
Instagram видалив акаунт Олі Полякової через висвітлення війни в Україні
Співачка публічно звернулася до міністра цифрової трансформації Михайла Федорова по допомогу.

Обліковий запис української співачки й тренерки «Голосу країни-12» Олі Полякової в Instagram було видалено 20 жовтня. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. За словами Полякової, напередодні впродовж декількох днів її сторінку в соцмережі неодноразово атакували боти, після чого вона була заблокована.

На думку власниці акаунту, видалення її сторінки пов’язано з активним висвітленням війни в Україні. Вона підкреслила, що проблема стосується багатьох відомих українців.

«Від початку війни левова частка українських культурних діячів у своїх соцмережах активно висвітлює жахливі події війни. Завдяки своїм сторінкам в Instagram, Facebook ми постійно тримаємо зв'язок зі своєю аудиторією і підтримуємо інформаційний фронт, співпрацюємо із благодійними фондами, аби зробити внесок у нашу спільну перемогу. Однак, останнім часом на соцмережі багатьох селебриті та лідерів думок з багатомільйонною аудиторією посилилися бот-атаки, які призводять до блокування та видалення цих сторінок. Подібна історія набуває системного характеру», — розповіла Полякова.

Співачка записала відео, в якому публічно звернулася до міністра цифрової трансформації Михайла Федорова по допомогу у розв'язанні питання масових блокувань персональних сторінок артистів.

«Видаляються публікації з важливою інформацією про благодійні збори, світлини з наслідками ракетних ударів по українських містах… Таким чином ми втрачаємо зв'язок з величезною аудиторією не лише в Україні, а й за кордоном. Нам цинічно намагаються закрити рота у висвітлюванні правди. Я щиро сподіваюся бути почутою», — заявила вона.

Станом на 21 жовтня сторінка Олі Полякової в Instagram все ще була заблокована. У Facebook вона має 1,2 мільйона читачів. 

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Instagram заблокував сторінку ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко за пораду називати росіян росіянами.

Фото: Оля Полякова

ms.detector.media