ms.detector.media
20.10.2022 16:23
У «Дії» почалось тестування нових послуг для ВПО
У «Дії» почалось тестування нових послуг для ВПО
Внутрішньо переміщені особи отримають змогу змінити адресу, якщо переїхали або скасувати статус, якщо повернулися додому.

Міністерство цифрової трансформації України запропонувало українцям доєднатися до бета-тестування нових послуг для ВПО в «Дії».

Взяти участь у тестуванні мають змогу всі охочі, якщо мають в «Дії» довідку ВПО. Додатково учасники тесту послуги, що дозволяє змінити адресу перебування, повинні мати змогу підтвердити геолокацію.

«Після повномасштабного вторгнення 1,4 мільйона людей подали заяву про отримання довідки ВПО та оформили регулярні виплати від держави в Дії. Тепер ми хочемо, щоб люди без черг та збору папірців по держорганах могли змінити адресу проживання або зовсім скасувати статус ВПО у застосунку», - розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Долучитися до бета-тесту можна на порталі «Дія». Після реєстрації інструкція щодо проходження тесту буде надіслана на пошту. На сьогодні зареєструвалося вже 1394 учасники.

Після тестування послуга стане доступною всім користувачам «Дії».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Міністерство цифрової трансформації України запропонувало українцям взяти участь у тесті нової послуги у застосунку «Дія», що надає електронний витяг про місце проживання

Фото: team2.diia.gov.ua

ms.detector.media