ms.detector.media
20.10.2022 12:13
TikTok заборонить дітям вести прямі трансляції
TikTok заборонить дітям вести прямі трансляції
З листопада платформа підвищує мінімальний вік для прямих трансляцій з 16 до 18 років.

TikTok почне блокувати функцію стріму для користувачів до 18 років через велику кількість дітей, які ведуть в соцмережі прямі трансляції з метою отримання пожертв. Про це повідомляє BBC.

Як зазначило видання, компанія прийняла це рішення під впливом результатів розслідування BBC News. Журналісти виявили в TikTok сотні облікових записів, які транслюють стріми з дітьми, що благають по гроші із таборів сирійських біженців.

Оскільки у правилах TikTok сказано, що користувачі не можуть напряму просити подарунки та повинні «запобігати завданню шкоди, загрозі чи експлуатації неповнолітніх на платформі», BBC News звернулося до TikTok із скаргою. У відповідь платформа видалила всі облікові записи порушників, які виявили журналісти, та прийняла рішення про підвищення вікового цензу для стрімів.

«У майбутньому тільки дорослі зможуть надсилати віртуальні подарунки або отримувати доступ до функцій монетизації. Найближчими тижнями це дозволить користувачам запускати прямі трансляції лише для дорослих», — повідомив TikTok.

Як саме соцмережа забезпечуватиме вікові обмеження, невідомо.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що TikTok загрожує штраф у 30 мільйонів доларів за неналежний захист даних дітей.

Фото: ВВС

ms.detector.media