ms.detector.media
18.10.2022 17:56
Колаборант Стремоусов використав в агітаційному відео іронічний вірш психіатра Херсонського
Колаборант Стремоусов використав в агітаційному відео іронічний вірш психіатра Херсонського
Вірш був написаний у 1967 році як пародія на пісню.

«Заступник голови» окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов поділився у своєму Telegram агітаційним роликом на честь «народних референдумів возз'єднання з Росією, що незабаром пройдуть по всій планеті Земля».

У хвилинному відео зрадник читає вірш про батьківщину на тлі кадрів із російськими та світовими пам'ятками архітектури, природи, уривків фільмів тощо. Вірш розповідає, що Прага, Варшава, Будапешт, Бухарест, Корея, Китай та навіть річка Амазонка – це російські землі, «якщо приїхати туди на танку».

Як виявилось, вірш, котрий декламує у відео Стремоусов, написав у свої студентські роки український клінічний психолог та психіатр, поет, перекладач, ректор Київського інституту сучасної психології та психотерапії Борис Херсонський. Вірш є пародією на пісню «Батьківщина», що була популярна в радянські часи.

«Мережею гуляє мій текст 1967 року з пізнішими додаваннями. Я претендую лише на перші п'ять куплетів (це пісня), перший куплет – цитата. Для сімнадцятирічного радянського хлопчика – непогано», – написав Херсонський на своїй сторінці в Facebook.

Хто дописав останні декілька куплетів, що декламує Стремоусов, невідомо. На російському порталі «Стихи.ру» вірш Херсонського із доданими куплетами про те, що «всі у світі люблять руських», був опублікований у вересні 2020 року з уточненням, що автор невідомий, а вірш присвячений «легендарному танку Т-34 та танковим військам».

Раніше «MediaSapiens» розповідав, як проросійський телеграм радів масовому обстрілу України.

Фото: скриншот

ms.detector.media