ms.detector.media
18.10.2022 12:52
Facebook відновив сторінку проєкту I am Ukrainian після видалення
Facebook відновив сторінку проєкту I am Ukrainian після видалення
Сторінка досі перебуває під загрозою скасування публікацій та має обмеження трафіку.

Сторінку I am Ukrainian в Facebook було видалено через публікацію трейлера документального серіалу «Діти Бомбосховищ», який зараз знімає команда проєкту. Про це повідомив режисер, автор проєкту I am Ukrainian Юліан Улибін на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, соцмережа видалила сторінку із 113,5 тисячами підписників без попередження «за пропаганду суїциду». «Ми знімаємо серіал про те, як росіяни вбивають наших дітей, а Facebook вважає, що наші діти самі себе вбивають», — написав він.

Після того, як команда проєкту оскаржила видалення, сторінку було відновлено, але соцмережа залишила деякі санкції. Зокрема, зберегла загрозу скасування публікацій та обмежений трафік. «Обмежений органічний трафік означає, що сторінку просто не показують у стрічці навіть підписникам», — повідомив Юліан Улибін.

Як розповів автор проєкту «MediaSapiens», обмеження трафіку почалося з березня цього року через начебто порушення правил спільноти щодо мови ворожнечі. Внаслідок цього перегляди впали з майже 4 мільйонів до декількох тисяч.

Юліан Улибін звернув увагу на те, що відповідь Facebook на скаргу про видалення сторінки була російською мовою. «После рассмотрения вашего обжалования… Ну і далі по тексту. Я вважаю це справді дуже дивно», — написав він.

Історія з видаленням сторінки надихнула режисера зняти про Facebook документальний фільм, адже багато хто з українців, за його словами, має досвід неправомірної цензури з боку соцмережі.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Instagram видалив сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Фото: ukrainiantalent

ms.detector.media