ms.detector.media
17.10.2022 16:25
Компанії створюють фото вигаданого персоналу за допомогою штучного інтелекту
Компанії створюють фото вигаданого персоналу за допомогою штучного інтелекту
Завдяки фальшивим зображенням співробітників компанія видається більшою, ніж вона є насправді.

Деякі компанії використовують технологію штучного інтелекту, щоб генерувати фейкові фото персоналу та розміщувати їх на своїх сторінках «Про нас». Про це повідомляє The Insider.

«Велика кількість співробітників створює враження, що це велика компанія, яка працює з професіоналами», - зазначає видання.

Розслідування The Insider показало, що зазвичай компанії використовують для створення фальшивих портретів програмне забезпечення Generative Adversarial Network (GAN). Інколи результат недосконалий, тому користувачі можуть побачити, що фото підроблені. Наприклад, в одному випадку у жінки на фейковому фото була відсутня сережка, в іншому у чоловіка були по-різному поголені щоки (див. на головному знімку верхній ряд, друге та трете фото).

Використання GAN для створення нереальних людей в інтернеті поширилося в останні роки разом зі вдосконаленням штучного інтелекту, але зазвичай вони використовуються як частина шахрайства або для того, щоб вплинути на вибори.

За даними видання, зараз розробляється програмне забезпечення, спрямоване на виявлення підроблених зображень на вебсайтах компаній та на інших платформах.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що нейромережа навчилася генерувати зображення несправжніх тварин.

Фото: The Insider

ms.detector.media