ms.detector.media
17.10.2022 11:26
В Данії створили партію, яку очолює штучний інтелект
В Данії створили партію, яку очолює штучний інтелект
Синтетична партія сподівається незабаром отримати місце в парламенті.

Нова Синтетична партія під керівництвом чат-бота зі штучним інтелектом на ім'я Ларс зараз збирає підписи, щоб мати право балотуватися в парламент Данії. Про це повідомляє Futurism.

Наразі партія має лише 11 підписів із необхідних 20 000. Її творець, дослідник некомерційної мистецької та технологічної організації MindFuture Аскер Стаунес вважає, що партія має всі шанси на успіх, адже Ларс навчався на програмах маргінальних партій Данії, створених після 1970 року. Таким чином, підкреслює Стаунес, Синтетична партія репрезентує думку близько 20 відсотків нинішніх данських виборців, партії яких не потрапили до парламенту.

Лідер Ларс у певному сенсі є популістом, оскільки його «політика» відстоює зокрема універсальний базовий дохід і «спільне володіння інтернетом та ІТ-сектором в уряді». До того ж Стаунес не вважає його абсолютно демократичним.

Оскільки Ларс насправді є машиною, йому не дозволено балотуватися на державні посади. Однак ті самі правила не застосовуються до людей, що є членами партії і теоретично одного дня могли б балотуватися як дублери.

«Лідер Ларс — фігурант партії. Данія є представницькою демократією, тому в бюлетенях для голосування були б люди, які представляють лідера і які зобов’язуються виступати як посередники для штучного інтелекту», — пояснив Стаунес.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Білий дім виробив рекомендації щодо захисту громадян від штучного інтелекту.

Фото: Рexels

ms.detector.media