ms.detector.media
15.10.2022 14:38
Росія активно намагається знищити Starlink — Ілон Маск
Росія активно намагається знищити Starlink — Ілон Маск
Бізнесмену доводиться витрачати на захист терміналів до 20 мільйонів доларів на місяць.

Американський мільярдер, генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що змушений витрачати кошти на захист Starlink в Україні. Про це йдеться у його дописі у твіттері.

«Starlink – це єдина система зв’язку, яка все ще працює на фронті – усі інші мертві, – зазначив бізнесмен. – Росія активно намагається знищити Starlink. Для захисту SpaceX скерувала величезні ресурси».

Як уточнив Маск у коментарях до цього допису, на захист терміналів він витрачає близько 20 мільйонів доларів на місяць. Крім того, SpaceX запускає та обслуговує супутники й наземні станції, сплачує телекомунікаційним компаніям за доступ до інтернету через шлюзи, а також має дбати про захист від кібератак.

Тим часом вирішується питання, чи буде бізнесмен надалі забезпечувати роботу Starlink в Україні, що є основною системою для зв'язку ЗСУ на фронті.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк очікує, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв‘язок.

Нагадаємо, за даними CNN, SpaceX звернулася до Пентагону з проханням взяти на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв’язку, від яких залежить зв’язок українських військових у зоні бойових дій.

Нещодавно стало відомо про масштабні збої в роботі Starlink на деокупованих територіях в східній і південній частинах України. Джерела, знайомі з ситуацією, сказали CNN, що відключення раптово вплинули на всю лінію фронту. Попереджень про відключення не було.

Маск зіткнувся зі шквалом критики в Twitter, зокрема з боку президента України Володимира Зеленського, після того, як у серії твітів представив свій мирний план із припинення війни. Згідно з його баченням, Україні варто було б передати Крим Росії та повторно првести референдуми, цього разу під наглядом ООН, у чотирьох регіонах, які росіяни нещодавно анексували.

Фото: technoidhost.com

ms.detector.media