ms.detector.media
10.10.2022 10:27
Twitter заблокував акаунт Каньє Веста через антисемітизм
Twitter заблокував акаунт Каньє Веста через антисемітизм
Американський репер не писав в соцмережі майже два роки.

Соціальна мережа Twitter заблокувала акаунт репера Каньє Веста (Є) після того, як він опублікував антисемітський твіт. Про це повідомляє BuzzFeed News.

«Я зараз трохи сонний, але коли я прокинуся, я перейду до смертельного режиму 3 проти єврейського народу. Найсмішніше те, що насправді я не можу бути антисемітом, бо темношкірі люди — євреї, а ви, хлопці, зі мною гралися і намагалися прокотити будь-кого, хто проти ваших планів», — цитує BuzzFeed News видалений пост. Ймовірно, присвоюючи номер загрози, Вест мав на увазі підвищену бойову готовність, адже збройні сили США мають відповідну шкалу, де 5 — звичайний режим, а 1 — максимальна готовність.

Спочатку соцмережа видалила допис, розмістивши на сторінці Веста повідомлення «Цей твіт порушує правила Twitter», а потім заблокувала обліковий запис репера.

Антисемітський твіт Каньє Веста з’явився увечері 8 жовтня, майже через два роки після його останнього допису. Репер не писав у Twitter із виборів президента США у листопаді 2020 року.

Як зазначає видання, скоріш за все перервати мовчання Веста спонукали санкції, які були накладені компанією Meta на його сторінку в Instagram.

Соцмережа видалила допис і обмежила обліковий запис Веста після того, як репер опублікував скриншот повідомлення, яке він надіслав реперу Шону Комбсу. В повідомленні він звинуватив Комбса в тому, що той «контролюється тіньовими, впливовими євреями».

До блокування акаунту в Twitter Вест встиг дорікнути Марку Цукербергу. «Подивіться на цього Марка. Як ти вигнав мене з Instagram. Раніше ти був моїм н...м (темношкірим. - Ред.)», - написав він.

Останній допис в Twitter репера датується 9 жовтня. 

Фото: kanyewest

ms.detector.media