ms.detector.media
07.10.2022 15:46
Суд наказав Маску придбати Twitter за три тижні
Суд наказав Маску придбати Twitter за три тижні
Рішення було ухвалене після кількох днів невизначеності щодо намірів мільярдера, а також подальшого перебігу судового процесу.

Суддя штату Делавер призупинив позов Twitter проти Ілона Маска, надавши мільярдеру час для закриття угоди про поглинання соціальної мережі за 44 мільярди доларів. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з рішенням, якщо Маск не завершить угоду про купівлю соцмережі до 17:00 28 жовтня, судовий процес буде відновлено в листопаді.

Генеральний директор і голова ради директорів Tesla мав постати перед судом 17 жовтня і надати докази того, що Twitter у шахрайський спосіб ввів його в оману щодо умов угоди. Більшість експертів вважали аргументи Маска непереконливими.

Twitter погодилась з рішенням суду. «Ми з нетерпінням чекаємо на закриття транзакції на рівні $54,20 до 28 жовтня», — заявили в компанії.

Відомо, що 12,5 мільярдів доларів США (близько 28% угоди) зобов’язалися профінансувати великі банки. Ще 15,4 мільярда доларів Ілон Маск залучив через продаж акцій Tesla. Решту бізнесмен сподівається отримати від великих інвесторів.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді. 

Фото: Unsplash

ms.detector.media