ms.detector.media
06.10.2022 12:55
В Україні відновили обмін посвідчення водія онлайн
В Україні відновили обмін посвідчення водія онлайн
Міністерство внутрішніх справ надало покрокову інструкцію, як скористуватися послугою.

Головний сервісний центр МВС відновлює онлайн послугу обміну посвідчення водія, яку було призупинено з міркувань безпеки через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Фахівцями Головного сервісного центру МВС був відпрацьований алгоритм, який дозволяє перезапустити одну з найбільш популярних онлайн послуг у безпечному форматі», - розповіли в відомстві.

Для того, щоб здійснити обмін або відновлення посвідчення водія необхідно:

⦁ авторизуватися в Електронному кабінеті водія за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпису;

⦁ у меню послуг обрати пункт «Електронні послуги», потім знайти та вибрати «Відновлення та обмін посвідчення водія»;

⦁ перевірити правильність контактних даних та в блоці «Обрати причину» позначити один із запропонованих варіантів;

⦁ заповнити усі обов’язкові поля заявки;

⦁ обрати зручний вам сервісний центр МВС або поштове відділення «Укрпошти», де плануєте отримати виготовлене посвідчення водія;

⦁ підписати заяву за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпису;

⦁ сплатити за послугу особистою банківською картою;

⦁ отримати автоматичне повідомлення щодо успішної подачі заявки на отримання послуги «Відновлення та обмін посвідчення водія», на цьому етапі вже можна слідкувати в Електронному кабінеті водія зміни у статусі заявки;

⦁ отримати готове посвідчення водія особисто.

В МВС нагадали, що послуги обміну посвідчення водія надаються у разі непридатності посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не можна прочитати тощо), при зміні персональних даних власника (прізвище, прізвище, ім’я, по батькові, стать — проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну), після закінчення строку дії. Також можна обміняти посвідчення за власним бажанням, наприклад, з метою отримання більш сучасного бланку, або уточнення персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо.

Послуги відновлення посвідчення водія надаються у разі крадіжки (при наявності відповідної заяви до поліції) або втрати.

Вартість послуги складає близько 600 гривень, де 254 гривень коштує бланк посвідчення, 26 гривень треба сплатити за адмінпослуги сервісного центру МВС та 294 гривень за логістичні витрати. Також може бути також нарахована комісія банку.

Тривалість надання послуги — до 10 днів. Як тільки буде оформлено заявку на обмін або відновлення посвідчення водія, старе посвідчення зникне з Електронного кабінету водія та застосунку «Дія». Новий документ з’явиться на ресурсах після особистого отримання документа.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що на порталі «Дія» можна замовити дублікати втрачених документів.

Фото: mvs.gov.ua

ms.detector.media