ms.detector.media
06.10.2022 11:31
Ілон Маск анонсував «застосунок для всього»: що це таке?
Ілон Маск анонсував «застосунок для всього»: що це таке?
Концепція «застосунку для всього», який часто називають «суперпрограмою», надзвичайно популярна в Азії, і технологічні компанії по всьому світу намагаються її відтворити.

Оголошуючи про відновлення угоди щодо придбання Twitter, мільярдер Ілон Маск анонсував створення «застосунку для всього». «Купівля Twitter — це прискорення створення X, програми для всього», — написав він в соцмережі.

Як повідомляє Reuters, «програми для всього» широко використовуються в Азії, оскільки мобільний телефон є основною формою доступу до інтернету для багатьох людей у регіоні. Наприклад, китайський супердодаток WeChat є частиною повсякденного життя в Китаї, його використовують понад 1 мільярд людей щомісяця. За його допомогою користувачі можуть викликати таксі, надсилати гроші друзям і родині або здійснювати платежі в магазинах.

«"Застосунок для всього" порівнюють зі швейцарським армійським ножем, адже він пропонує широкий набір послуг для користувачів, таких як обмін повідомленнями, соціальні мережі, електронні платежі та комерційні покупки», — зазначило видання.

Раніше Ілон Маск скаржився, що за межами Азії немає еквівалента такому супердодатку, як WeChat. Вочевидь, він планує перетворити Twitter на «застосунок для всього», додавши нові функції.

Це підтверджують матеріали судового процесу Twitter проти Маска, під час якого з’ясувалося, що команда бізнесмена кілька разів обговорювала ідею додати цифрові платежі в Twitter.

На думку експертів, додавання нових інструментів і послуг до Twitter може допомогти Маску досягти високих цілей розвитку компанії. Після укладення угоди про придбання компанії мільярдер окреслював плани збільшити кількість користувачів Twitter з 237 мільйонів користувачів до «щонайменше мільярда».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді. 

Фото: Рexels

ms.detector.media