ms.detector.media
04.10.2022 17:22
ЄС схвалив реформу зарядних пристроїв для гаджетів. Вони стають однакові для всіх
ЄС схвалив реформу зарядних пристроїв для гаджетів. Вони стають однакові для всіх
Це перше нововведення в історії, що вплине на виробника iPhone Apple більше, ніж на його суперників.

Європейський парламент схвалив нові правила, згідно з якими до 2024 року в Європейському Союзі буде запроваджено єдиний зарядний порт для мобільних телефонів, планшетів,  фотоапаратів та інших електронних пристроїв. Про це повідомляє Reuters. Стандартом ЄС було визнано роз’єми USB-C, які використовуються в гаджетах на базі Android.

Ця зміна обговорювалася роками і була викликана скаргами користувачів iPhone і Android на необхідність переходу на різні зарядні пристрої. Європейська комісія підрахувала, що єдиний зарядний пристрій заощадить близько 250 мільйонів євро (247,3 мільйона доларів) для споживачів. Половина зарядних пристроїв, проданих разом із мобільними телефонами у 2018 році, мали роз’єм USB micro-B, тоді як 29% мали роз’єм USB-C і 21% – роз’єм Lightning, який використовує Apple, показало дослідження комісії 2019 року.

Серед великих постачальників електронних пристроїв для європейських споживачів Apple, як очікується, постраждає найбільше, адже відтепер компанія змушена змінити порт зарядки для iPhone та інших пристроїв. На етапі обговорення реформи Apple попереджала, що ця пропозиція зашкодить інноваціям і створить гору електроніки. Оскільки угода також стосується електронних пристроїв для читання, навушників та інших технологій, вона також вплине на Samsung, Huawei та ін.

З іншого боку, аналітики прогнозують можливий позитивний вплив реформи на компанії,  адже реформа може спонукати користувачів купувати найновітніші гаджети замість застарілої продукції без USB-C.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у ЄС домовилися про єдиний порт для зарядки всіх гаджетів.

Фото: Pixabay

ms.detector.media