ms.detector.media
04.10.2022 12:24
Маск запропонував Україні примиритися з Росією та віддати Крим. Йому відповіли Зеленський, Притула і «Сільпо»
Маск запропонував Україні примиритися з Росією та віддати Крим.  Йому відповіли Зеленський, Притула і «Сільпо»
Поради мільярдера спровокували справжнє цунамі коментарів українців, які спочатку обурилися та розлютилися, а потім досхочу посміялися.

Ввечері третього жовтня генеральний директор і голова ради директорів Tesla Ілон Маск написав твіт, у якому виклав свої пропозиції щодо закінчення російсько-української війни. Він запропонував проголосувати за чи проти свого плану «повторити референдуми на окупованих теріторіях» під наглядом ООН та прийняти рішення згідно з результатами; залишити Росії Крим й забезпечити півострову водопостачання та встановити нейтральний статус України.

За цей час проголосувало майже 2,5 мільйони людей, і 60% не підтримали запропонований Маском план.

Чимало українських користувачів твітера були обурені пропозицією бізнесмена, яка, серед іншого, показала, що він не дуже добре знається на історії (зокрема вважає, що включення Криму до складу України — помилка Хрущова). Одним із перших на твіт Маска відреагував колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Зіткнувшись із першою хвилею критики, Маск написав новий твіт та змінив умови голосування: видалив з них нейтральний статус України та водопостачання на півострів, а статус окупованих територій  запропонував вирішувати «народу Донбасу і Криму».

Він навіть вдався до пояснень своєї позиції, мовляв, населення Росії в 3 рази більше за Україну, йде мобілізація, через що перемога України малоймовірна і існує загроза ядерної війни для всього світу. Отже, треба «шукати миру».

Але українці за поради бізнесмену не подякували й навіть висунули припущення, що акаунт Маска був зламаний. Наприклад, про це написав колишній Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Також побачила ознаки зламу волонтерська спільнота InformNapalm.

А український телеведучий та волонтер Сергій Притула припустив, що Маск погано знає історію, через що його пропозиції схожі на плани Володимира Путіна.

Коли остаточно з’ясувалося, що у твітері висловлюється справжній Маск, на його пропозиції відповіли представники української влади, медійники та тисячі звичайних користувачів.

Президент України Володимир Зеленський запропонував у твітері власне голосування: «Який Ілон Маск вам подобається: той, що підтримує України чи той, що підтримує Росію?»

Виходячи зі слів Маска, який відповів українському президенту, йому самому більше подобається та його версія, що підтримує Україну. 

 А у Михайла Подоляка, радника керівника Офісу Президента України, теж є план:  

Додав свій коментар і Олексій Арестович, радник Офісу Президента України:  

Артем Біденко, голова правління Інституту інформаційної безпеки:  

Олексій Панич, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу:

Михайло Ткач, журналіст «Української правди»:

Володимир Рунець, спеціальний кореспондент ICTV:

Ігор Тихолаз, головний редактор HUBZ Inform: 

Інші користувачі, в свою чергу, вибухнули мемами.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв про  реакцію медійників на заяву Amnesty International, яка дискредитує українську армію.

Фото: соцмережі

ms.detector.media