ms.detector.media
03.10.2022 16:59
В «Дії» з’явилися військові облігації: як їх купити та навіщо
В «Дії» з’явилися військові облігації: як їх купити та навіщо
Нова послуга доступна з 3 жовтня.

Міністерство цифрової трансформації України запропонувало нову послугу купівлі військових облігацій в застосунку «Дія». Військові облігації передбачають залучення коштів до бюджету, які використовують на забезпечення потреб Збройних сил України та фінансових потреб держави в умовах воєнного стану. Повернення займу відбувається з відсотками. «Це як депозит, який працює на перемогу», – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Україна випускає військові облігації з 1 березня 2022 року, а їх реалізація відбувається через банки та ліцензованих брокерів. Як зазначають в Мінцифри, зараз також йдеться про придбання цінних паперів в одного із партнерів, а застосунок допомагає це зробити в зручний спосіб.

Військові облігації мають назви на честь тимчасово окупованих міст та територій – Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим, Горлівка. Вартість однієї військової облігації — від 900 гривень, обмежень за кількістю придбаних цінних паперів немає. Облігації різняться за датами виплат – на строк до 1,5 року, та відсотками доходу – від 11% до 16% річних.

Щоб купити облігації в «Дії», треба:

«Дія» повідомить, коли облігації надійдуть на рахунок покупця у цінних паперах. Це відбувається протягом трьох робочих днів.

Україна вже випускала такі облігації у 2014 році, коли почалася війна на сході України. Тоді випуск становив 1,1 млрд гривень. Зараз випуск паперів планується в обсязі до 400 млрд гривень.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у «Дії» з’являться військові облігації та пенсійне посвідчення.

Фото: Мінцифри

ms.detector.media