ms.detector.media
03.10.2022 15:02
Фейк: Брюс Вілліс продав права на своє обличчя російській компанії
Фейк: Брюс Вілліс продав права на своє обличчя російській компанії
Минулого тижня низка медіа повідомили, що актор став першою голлівудською зіркою, що дозволила створювати на екрані своїх цифрових двійників.

Агент Брюс Вілліса спростував інформацію про те, що актор продав права на використання свого обличчя компанії Deepcake, яка спеціалізується на технології deepfake. Про це повідомляє BBC. «Будь ласка, знайте, що Брюс не має партнерства чи угоди з компанією Deepcake», — відповів представник актора на запит BBC.

Як повідомляє BBC, минулого року діпфейк Брюса Вілліса, створений Deepcake, дійсно був використаний у рекламі російської телекомунікаційної компанії «Мегафон». Компанія підкреслила, що актор дав згоду на цю роботу, але повідомлення про те, що вона купила права на обличчя Брюса Вілліса, не відповідають дійсності. «Формулювання щодо прав неточне… Брюс не міг нікому продати права на своє обличчя, вони належать йому за замовчуванням», — сказав представник компанії.

Deepfakes використовує штучний інтелект і технологію машинного навчання для створення реалістичних відео – часто зі знаменитостями чи політиками. Для акторів, які більше не можуть грати, ця технологія може допомогти відновити кар’єру. Саме такий розвиток подій прогнозувала газета Daily Mail, яка перша повідомила, що між Вілісом та Deepcake була укладена угода. Адже Вілліс оголосив про завершення кар'єри в березні через афазію, розлад головного мозку. «Дворазовий володар «Еммі» Брюс Вілліс все ще може зніматися в кіно після того, як продав свої права на зображення Deepcake», — написала Daily Mail 27 вересня.

Але попри деякі переваги використання діпфейків для акторів, багато представників професії стурбовані тим, що технології можуть забрати у них роботу. Є також побоювання, що актори можуть втратити контроль над своїми обличчями та голосом.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, які загрози та можливості несе технологія, створена нейромережею.

Фото: ВВС

ms.detector.media