ms.detector.media
27.09.2022 19:45
YouTube сприяє інтернет-руху Incel, що закликає до насильства — дослідження
YouTube сприяє інтернет-руху Incel, що закликає до насильства — дослідження
Центр протидії цифровій ненависті проаналізував понад мільйон постів на форумі Incel, які свідчать про зростання пропаганди зґвалтувань і масових вбивств.

Міжнародний форум для чоловіків Incel (скорочено від Involuntary Celibate, або Мимовільний целібат), що був заснований у 2017 році, останнім часом значно радикалізувався. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на звіт американського Центру протидії цифровій ненависті та дезінформації (CCDH).

Організація проаналізувала майже 1,2 мільйона дописів, опублікованих за останні півтора року. З’ясувалося, що кількість термінів і кодових слів, що стосуються актів масового насильства, зросла на 59%, а згадка про зґвалтування з’являлася на форумі кожні 29 хвилин. Взагалі 9 із 10 (89%) дописів у відповідних дискусіях підтримували сексуальне насильство щодо жінок, а 53% дописів містили підтримку сексуального насильства над дітьми.

CCDH зазначило, що правила форуму було змінено, щоб дозволити сексуалізацію неповнолітніх. Окрім того, кожен п’ятий допис на форумі містив женоненависницьку, расистську, антисемітську або анти-ЛГБТК+ лексику.

За даними CCDH, форум, який відвідують близько 2,6 мільйона людей щомісяця, отримав масову аудиторію в основному через соціальні мережі та YouTube, де відео, що пропагують ідеологію Incel, переглянули загалом 24,2 мільйона разів.

Дослідники CCDH звернули увагу, що великі компанії, включно з Google і Cloudflare, сприяють зростанню форуму. Наприклад, пошукові запити Google за словами «зображення тіла» або «безробіття» часто пропонують посилання на сайти, які направляють користувачів на форум Incel.

«Ці компанії повинні прийняти принципове рішення відмовитися від надання послуг сайтам, які завдають такої значної шкоди», — йдеться у звіті.

CCDH повідомила, що надала правоохоронним органам доступ до своєї бази даних форуму.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що YouTube та соцмережі Meta посилюють боротьбу з онлайн-екстремізмом. Платформи протягом багатьох років зазнають критики через те, що недостатньо протидіють мові ненависті, брехні та насильницькій риториці на своїх сервісах.

Фото: Анастасия Триббиани/ Рexels

ms.detector.media