ms.detector.media
27.09.2022 08:24
App Store видалив застосунок «ВКонтакте» та супутні програми холдингу
App Store видалив застосунок «ВКонтакте» та супутні програми холдингу
У магазині застосунків Google Play програми VK все ще доступні.

Магазин застосунків App Store видалив зі списку програм для завантаження російську соцмережу «ВКонтакте», а також супутні застосунки, які входять до її екосистеми: Mail.ru, «VK Музыка», «VK Клипы», «VK Мессенджер», VK Play і «VK Админ». На це звернули увагу російські ЗМІ, зокрема «Медуза». У магазині застосунків Google Play програми VK все ще доступні.

Пресслужба російського холдингу підтвердила блокування кількох програм в App Store. Водночас застосунок «Одноклассники», що входить до складу VK, наразі доступний в App Store та Google Play.

«Компанія надіслала запит про надання роз'яснень до Apple. Сервіси VK, встановлені на смартфонах користувачів, продовжують працювати у звичайному режимі», – зазначено в коментарі журналістам.

До складу VK входять соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», сервіс доставки Delivery Club, поштовий сервіс Mail.Ru, а також My.Games, GeekBrains та ін. В Україні російські соцмережі заблоковані з 2017 року.

У квітні 2022 року з Google Play та App Store видалили застосунок російського «Сбербанка», а у вересні з App Store зник додаток «2ГИС», що належить «Сбербанку».

Крім того, Apple видалила для російських користувачів TikTok у магазині застосунків.

Ілюстрація: unsplash

ms.detector.media